Şiir ve edebiyat odaklı yayınlarıyla dikkat çeken Maraşantiya Dergisi, 20. sayısını zengin bir içerikle okurlarına sundu. Söyleşilerden dosya konularına, şiirlerden deneme ve kitap incelemelerine uzanan yeni sayı, çağdaş edebiyatın farklı seslerini bir araya getiriyor.
Bu sayının söyleşi bölümünde, kısa süre önce Yitik Ülke Yayınları etiketiyle yayımlanan Biten Şeylerin Geleceği adlı toplu şiir kitabıyla gündemde olan akademisyen, şair ve yazar Hüseyin Köse yer alıyor. “Varoluşu Hıçkırarak Düşünen Şair” başlıklı ve nehir söyleşi niteliği taşıyan kapsamlı çalışma, derginin öne çıkan bölümleri arasında bulunuyor.
Dergide ayrıca, Hüseyin Peker ile gerçekleştirilen kısa söyleşinin yanı sıra, “biten her şeyde bir bit yeniği var / ve ben buna valla dayanamıyorum” dizeleriyle hafızalarda yer eden şair Ceren Biber de iki soruluk özel bir söyleşiyle okurun karşısına çıkıyor.
- sayının dosya konusu ise “Şairin Şairleri” olarak belirlendi. Sayının dosya danışmanlığını Aslıhan Tüylüoğlu üstlenirken, dosyaya Esra Ünal Sağlık, Mustafa Ünver, Mehmet Rüzgar, Semiha Taş Özenç, Neval Savak ve Fatma Aras yazılarıyla katkı sundu.
Şiir bölümünde Salih Mercanoğlu, Ömer Turan, Kenan Sarıalioğlu, Öner Fikri, Aydan Yalçın, Önder Birol Bıyık, Emre Gürkan Kanmaz, Dilek Bayram, Mustafa Tuğrul Edis, Kemal Bayrakçı ve Hasan Akarsu yeni şiirleriyle yer alıyor.
Yazı bölümünde ise Gültekin Tezcan “ŞiirAranış” başlıklı yazısıyla, Hüseyin Peker denemesiyle, Fatma Hatun Esen Ali Varol’un Buhran kitabına dair derkenarıyla ve Celal Karaca ise Sonsuzluk ve Bir Gün dergisi üzerine kaleme aldığı değerlendirme yazısıyla okurla buluşuyor.
Maraşantiya Dergisi, 20. sayının hazırlanmasına katkı sunan tüm şairlere, yazarlara ve emekçilere teşekkür ederken, okurlarını yeni buluşmalar için 21. sayıya davet ediyor.



